Подкрепи самотни майки в затруднено положение с хранителни и санитарни продукти

Подкрепи самотни майки в затруднено положение с хранителни и санитарни продукти
26 януари 2023

Резултати виж тук

 

Какво е да си майка, вообще какво е да си родител - мисия, изпълнена с много отговорности и често не е лесно да се справи човек, особено когато е сам. Ето защо сега продължаваме с инициатива, която беше основен наш казус месеци наред през изминалата 2022 година. Този път за ежемесечна помощ, за 10 жени от гр. София, на които няма кой да подаде ръка, за да могат поне за някакво време да почувстват сигурност и спокойствие - усещане, което дълго време е отсъствало в ежедневието им.

 

Всички тези жени сами отглеждат децата си, сами се борят с подсигуряването на храна, дрехи и средства за несекващите битови сметки. Но вие можете да направите така, че да не трябва да избират дали да платят някоя сметка или да напазаруват за вечеря.

 

Подкрепете ги с хранителни продукти от следния примерен списък:

 • олио;
 • захар, ориз;
 • спагети/фиде;
 • лютеница, сладко, пастет;
 • вафлени изделия, бисквити;
 • вакуумирани кашкавал, сирене, колбас.

Търсят се също дарения на санитарни продукти и козметика, като:

 • прах за пране;
 • веро;
 • тоалетна хартия;
 • дамски превръзки;
 • козметични продукти - дезодоранти, сапуни, парфюми, кремове за лице/ръце, шампоани и др.

Списъците са примерни. Можете да изпращате всякакви храни и битови консумативи, които смятате за подходящи.

 

Приемаме и ваучери за храна.

 

Даренията се приемат в офиса ни: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите продукти и до офис на куриерските фирми:

 

- до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
- до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

 

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Можете да направите поръчка и от сайтове за онлайн пазаруване, откъдето куриер ще донесе продуктите до офиса на фондацията, за предпочитане в посочените горе часове.

 

Можете да дарите и парични средства:

 

1. Банкова сметка в ОББ
IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Добро за всеки Фондация

 

2. Revolut
IBAN: LT48 3250 0090 3172 6532
BIC: REVOLT21
@dobrozavseki

Tel: 0879339009 

 

Основание за превод: Кампания - затруднени родители

 

Важно! Екипът ни има нужда от съмишленици, които да ни подкрепят в транспортирането на продуктите и стоките до домовете на тези семейства. Първите дати ще бъдат през февруари - на събраните дотогава дарения, а второто раздаване ще бъде през март - на остатъка от постъпилите за инициативата помощи. Точният график за посещенията на десетте домакинства тепърва ще се уточнява, но вие можете още сега да се свържете с нас, за да ви имаме предвид.

 

Колко малко трябва за да помогнем с много на някого? Ако имате дори продукти, които са в повече и стоят в някой шкаф, но са в срок, или стоки за дома - за уют на семействата, пратете ги към фондацията, ние ще организираме те да бъдат доставени, а може и вие лично да ги занесете.

 

Кампанията е в ход до 20 март.

 

Снимката е от тук.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.