Помогни на ученици в неравностойно положение да се подготвят за матурите по български, английски или математика след 7. клас

Помогни на ученици в неравностойно положение да се подготвят за матурите по български, английски или математика след 7. клас
14 януари 2023

Нашите кампании, свързани с образование, подпомагане творческото развитие и умения на децата, бяха поети и продължени от новата ни Фондация "Дари знание", специално създадена да работи в тази област.

 

Резултати виж тук

 

Вече няколко месец в софийския ж.к. Младост действа нашия учебен център, в който доброволци предоставят безплатни уроци по математика, български език и английски език на деца от семейства в затруднено положение. Инициативата ни успя да вдъхнови достатъчно герои от TimeHeroes, да предадат знанията си по основните училищни дисциплини, на ученици в 5., 6. и 7. клас, които скоро ще борят матури, но, за разлика от много свои връстници, не могат да си позволят допълнителни уроци, които адекватно да ги подготвят за изпитите.

 

В началото стартирахме уроци с 24 деца, разделени в малки групи, но наскоро броят на учениците достигна 42. Това наложи ние да разширим дейността на центъра и от началото на втория училищен срок той ще приема малчугани, жадни за знания, в още няколко групи. За тях, досещате се трябват още вдъхновяващи преподаватели.

 

Освен групите, които се подготвят за матурите, желанието ни е да създадем и такива, в които учениците ще се усъвършенстват по история, рисуване и шах, защото такива интереси проявяват посетителите ни и ние искаме да направи всичко възможно за да ги поощрим.

 

Не е задължително условие да сте преподавал, но е добре да се чувствате уверен, че можете да предадете знанията си и да помогнете на децата да разберат материала по-добре.

 

Продължаваме с подробностите:

  • Трябва да имате навършени 21 години;
  • Преди старта на заниманията ще ви дадем материали и ще ви обясним, какви са целите на обучението;
  • Занятията ще се провеждат по синхронизиран от доброволеца график от 6 февруари 2023 г. до 30 юни 2023 г.;
  • Предвидено е заниманията да са в делничните дни между 14:00 ч. и 19:00 ч., като продължителността на всеки урок е два учебни часа (по 45 мин.) с почивка между тях. В зависимост от свободното време на доброволците, занятия могат да се провеждат и през уикенда;
  • Помещенията за провеждане на часовете се намират в кв. "Младост" в София, в близост до метростанция "Младост III" и метростанция Александър Малинов.

Часовете в училище не винаги са достатъчни за добра подготовка, а много деца в неравностойно положение, които искат да учат, не могат да си позволят частни уроци. Допълнителните занимания по история, рисуване и шах пък ще дадат шанс на децата да развиват знания и умения по своите собствени интереси, без да трябва след това да се явяват на изпит за тях. Може точно в тези часове някой бъдещ историк, художник или гросмайстор да открие призванието си - с ваша помощ.

 

Кандидатствайте до 3 февруари 2023 г. на info@dobrozavseki.bg, като ни разкажете за себе си в няколко изречения.

 

Инициативата е от 6 февруари 2023 г. до 30 юни 2023 г.

 

Доброволците при желание ще получат сертификат за доброволчество.

 

Текста е взет от сайта на TimeHeroes с малки промени от екипа ни.