Текуща кампания: Дари раници и учебни материали на деца в нужда от цялата страна

Текуща кампания: Дари раници и учебни материали на деца в нужда от цялата страна
17 ноември 2023

Резултати, виж тук

 

Знанието е светлина, която може да ни донесе по-светло бъдеще. Ето защо осигуряването на възможно най-добро образование за децата е една от основните цели пред фондацията ни. Този стремеж, съчетан с натрупания вече опит и заслуженото доверие от страна на дарителите, ни вдъхновяват да започнем дългосрочна кампания за осигуряване на пособия и учебни материали за деца в цяла България.

 

Защо? През септември 2023 г. Фондация "Добро за всеки" успя да събере и раздаде учебни пособия на 350 ученици от семейства в нужда в района на Казанлък, Монтана, Мездра, Правец и Берковица. Децата получиха и дрехи за есента и предстоящия зимен сезон, а на 300 от тях подарихме и нови раници.

 

Тази история е щастлива, но докато я пишат, обикаляйки училища и домове в посочените градове и околни села, доброволците на фондацията научават, че нуждаещите се ученици са много повече от тези в списъците им. Това се потвърди и от многото писма, които получихме от училища от страната, които се обърнаха към нас с призив да помогнем.

 

Стремежът на фондацията е кампанията да подпомогне деца в нужда от всички райони с периодични дарения, но началото отново е в района на Берковица, Монтана и Мездра. Там директори и учители се стараят да помогнат на учениците си да останат в училище. Подкрепете мисията, като изпратите нещо от списъка с материали. Можете да го направите днес или след месец - важното е да се обединим и заедно да задържим децата в училище и да запалим пламъка на знанието.

 

Какво да изпратите? Изпратете според възможностите и желанието си. Важното е да са неща от този списък:

 • раници - нови или употребявани, но много добре запазени;
 • тетрадки - всякакви формати и видове;
 • скицници за рисуване, блокчета;
 • несесери (нови и много добре запазени);
 • химикалки и моливи (черни и цветни);
 • острилки и гуми;
 • флумастери;
 • бои и четки за рисуване;
 • комплект триъгълници.
Кога и къде? Дарения се приемат целогодишно в офиса ни в ж.к. Младост в София. Можете да занесете пакет лично или да го изпратите по куриер за своя сметка.
 
Адрес на офиса на фондацията: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.
 
Адреси на куриерските фирми, с които работим:
 •  до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
 • до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Можете да направите поръчка и от сайтове за онлайн пазаруване, откъдето куриер ще донесе материалите до офиса на фондацията, за предпочитане в посочените горе часове.

 

Набираме и парични средства, които ще се използват за купуване на учебни пособия, може и ваучери.

 

Можете да дарите и парични средства:

 • Банкова сметка в ОББ

IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Добро за всеки Фондация

 • Revolut

@dobrozavseki

Tel: 0879339009

 

Основание за превод: дарение за кампания - ученици в нужда

 

Раздаването на учебните пособия ще бъде поетапно - когато съберем необходимите материали, изпращаме към район. Можете да следите как протича мисията в секция "Резултати".

 

Защо да се включите? Много деца в България не успяват да се задържат в училище, защото семействата им нямат възможност да им осигурят нужните материали за учебните занятия. Дарявайки тетрадка на ученик в нужда, вие му давате шанс да продължи образованието си. Там, където сме помагали, хората ни казват: “Децата се мотивират от помощта. Когато получат тетрадка, те се радват, искат да я изпишат, да положат старание, да се справят по-добре”.

 

Ето защо с участието си в мисията ще подкрепите семействата в труден момент на извънредни разходи и ще допринесете за това децата да останат в класната стая.

 

!Важно! Търсят се и доброволци за разпределяне на даренията, както и доброволци с автомобили, които могат да съдействат с доставянето на учебните материали до различни райони в страната. Ако можете да помогнете с тези задачи, свържете се с нас, за да се уговорим кога и как можете да се включите.

 

Кампанията е до началото на септември 2024 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.