Подкрепи възрастни хора в нужда от София с храни и санитарни продукти

Подкрепи възрастни хора в нужда от София с храни и санитарни продукти
"Искам работа": защо е важно да подкрепяме възрастните хора
 
Кампанията ни в помощ на възрастни хора от София приключи. Храна, санитарни продукти и дрехи получиха 24 души.
 
В течение на кампанията екипът ни беше силно впечатлен и изненадан от това, че част от тях ни питаха за работа. Въпреки възрастта им и при всичките им заболявания те търсят начини да си помогнат. Нашата цел е да подкрепяме хора като тях с идеята да им съдействаме да имат по-спокоен живот. Много от тях обаче са принудени да се справят с трудностите и да търсят работа.
 
Фондацията ни помогна на две жени да започнат да се грижат за други възрастни хора срещу заплащане. Чрез дарители намерихме временно решение за тях, за нас това обаче не е решение. Ние не можем да поемем всичко необходимо за тяхното спокойствие. Тук не става въпрос само за храна - те имат нужда и от лекарства, някои от които не успяват да си осигурят; за тяхното спокойствие е нужно и да бъдат платени битовите им сметки навреме.
 
Фондация "Добро за всеки" ще продължи да полага усилия да помага, но за да стигнем до възможно най-много хора, имаме нужда от вашата подкрепа. В следващите месеци кампанията остава отворена, за да сме близо до възрастни хора с минимални пенсии и без близки.
 
Намерението ни е тези хора да получават поне два пъти в месеца храна, за да могат да заделят пари за други разходи, за които ние сега не можем да им помогнем. Можете да следите следващите ни инициативи в подкрепа на възрастни хора в нужда на сайта ни.
 
Подкрепете ни, всеки един продукт е оценен! 
 
------------------
 
Кампанията ни за възрастни хора в нужда от София е в своя ход. Между 5-и и 10-и ноември отново раздадохме храна и продукти. Искрено благодарим на всички, които ни подкрепиха.
 
Сега се насочваме към повторение на тази стъпка. Кампанията за момента остава ежемесечна, като целта на фондацията ни е тези хора да получават торба с храна на всеки 20 дни.
 
В инициативата ни се включиха дарители, които осигуриха продуктите и/или помогнаха с плащане на сметки на някои от тях. Дарихме и памперси на възрастни хора, които са предимно на легло. Включиха се и доброволци с транспорт.
 
Подкрепете ни да продължим ЗАЕДНО нашето начинание, за да бъдем опора за възрастни хора. Какво е необходимо, за да напълним 18 торби, вижте на: "Подкрепи възрастни хора в нужда от София с храни и санитарни продукти"
 
Благодарим ви!
 
------------------
 
"Не бях яла масло от година, намазах си няколко филии от вашия хляб".
 
Как ви звучат тези думи? Силно, тъжно, донякъде обнадеждаващо? Това са думите на един от общо 18 пенсионери от кв. "Младост", на които благодарение на вас раздадохме хранителни продукти. 
 
Възрастен мъж (92 г.), физик, работил дълги години в БАН, чиято пенсия е 523 лева, беше сред тези, които ни благодариха. Човекът е 40 кг от недохранване. Фондация "Добро за всеки" проучи възможностите и мъжът ще бъде настанен до седмица в дом за възрастни хора. Благодарим на Емо, които осигури транспорта и човекът мина на всички нужни места, за да бъдат извадени документите за приема в дома.
 
Друг мъж, (94 г.), грижещ се сам за съпругата си, която е на легло, благодари. Но каза: "Много съм благодарен за храната, даже бих я отказал, предпочитам да ям по-малко, но не мога да не купя памперси за съпругата ми". Тук молбата ни към вас дарителите е, ако имате възможност и желание да помогнете със закупуването на памперси - размер и марка ще предоставим, звъннете ни на: 0879339009. Да не пропуснем - възрастният мъж е химик. С изключително интелигентни хора се срещнахме - когато им занесохме храна, тяхната признателност се виждаше в очите им, където имаше сълзи.
 
Защото това е човешкото. А то е най-важното. Има го във всеки от нас. Чудесен пример даде Бончо Георгиев, който избра да отпразнува рождения си ден по впечатляващ начин, като заедно със сина му Мирослав Георгиев направиха дарение с продукти за кампанията ни - https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/324844656872542
 
Благодарим на всички дарители! Благодарим много и на Нати, която само за един ден помогна с разкарването на по-голямата част от даренията. Обадиха се и други доброволци да транспортират хранителни продукти до домовете на нуждаещите се. Благодарим ви! На всички записахме телефоните номера, ще ви звъннем при първа необходимост.
 
Следващо раздаване на хранителни продукти предстои в края на октомври. Включете се, заслужава си!