Подкрепи самотно живеещи възрастни хора в София с хранителни продукти

Подкрепи самотно живеещи възрастни хора в София с хранителни продукти

Обявената ни кампания "Подкрепи самотно живеещи възрастни хора в София с хранителни продукти" продължи три месеца. За това време раздавахме хранителни продукти на около 50 човека от кв. Младост и други съседни квартали. Не мога да кажа, че кампанията ни отбележи успех, но всеки месец от тези три, ние успяхме да дарим по веднъж или два пъти храна, на всеки един от тези 50 човека.
 
Идеята ни за каузата се появи по време на пандемията, покрай инициативата на район Младост, "Доброто идва в Младост", инициативата се състоеше в това да бъдат подсигурени хранителни продукти на нуждаещи се хора. Така няколко човека решихме, че може ние да помагаме с храна на нуждаещи се възрастни хора.
 
Първоначално разнасяхме хранителни продукти до домовете, веднъж месечно или през месец. В началото на 2022 г. регистрирахме фондацията и наехме наш офис/склад, тогава повече от възрастните хора започнаха да идват на място, да взимат храна, само на трудно подвижните продължихме да носим на адрес. Голяма част от хората, които идваха в офиса не разполагаха с пазарски чанти на колелца, което доста ги затрудняваше при пренасяне на продуктите. Благодарение на дарители успяхме да снабдим първоначално пет чанти, след известно време на всички, за които беше нужно. Всяка чанта напълнихме с хранителни продукти и дарихме на нуждаещ се възрастен човек. 07.2022 г. беше най - успешният месец на дарения, този месец ние успяхме да заделим хранителни продукти, и да изпратим няколко пъти в провинцията. Имахме и дарител на ваучери за храна, който пожела да остане анонимен. Дарихме ваучери на 23 човека - нуждаещи се възрастни хора и затруднени родители от София и провинцията, като всеки от тях получи ваучери на стойност от 60 лв.
 
От 11 до 31 юли 2022 г. Фондация "Добро за всеки" закупува готвена храна за възрастните хора, от топлата витрина в Билла. Всеки ден доброволец посещаваше 4, 5 човека. Храната беше платена с ваучери за храна, дарени на Фондацията. Голяма част от нуждаещите се възрастните хора не могат да си закупят пъпеш, праскови, круши, колбаси и др. продукти. В последните седмици от кампанията ние няколко пъти им подсигурихме храни, които те рядко консумират.

 

От началото на месец август, няколко фирми ще поемат ангажимента, да снабдяват хранителни продукти на тези 50 нуждаещи се пенсионери. Благодаря от сърце!
 
Благодаря от сърце на всички дарители, които помогнахте кампанията да бъде реализирана!

 
Кадри:

https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/494176289044483

https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/489474346181344

https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/452075809921198