Дари храни и санитарни продукти в подкрепа на затруднени майки в София

Дари храни и санитарни продукти в подкрепа на затруднени майки в София
Кампанията ни в подкрепа на затруднени родители приключи и я оценяваме като успешна. И този път дарения получиха повече семейства от тези в първоначалния ни списък. Зарадвахме и децата с дрехи и обувки, за което благодарим на Силвия Илиева. И още благодарности към Димитър Несторов за оказаната помощ с транспортирането на част от даренията.

Както знаете, екипът ни винаги цели да дари повече от просто "една торба храна". Намерението ни е да подсигуряваме всяко семейство за възможно най-много дни през дадения месец.

Освен в София изпратихме и няколко кашона храна за майки в нужда в провинцията. Тук заслугата е на Петър Симеонов, които пое доставките на пратките.

През ноември заедно с Фондация "Дари знание" заведохме и 30 ученика от семейства в нужда на постановката "Дон Кихот" в младежкия театър "Николай Бинев" в София. Инициативата беше подкрепена от HP Inc. Благодарим от сърце!
 
Какво друго постигнахме? Успяхме да намерим работа на две жени, а друга да настаним в кризисен център - ентусиасти в екипа ни ѝ подадоха ръка и за кратко време тя заедно с децата си беше настанена. Помогнахме и с лекарства, дарихме и ваучери за храна, помогнахме и за наеми, сметки за ток, парно и т.н.

Специални благодарности на Меги - не знам от къде намираш толкова енергия, помощта ти е изключително ценна за нас. Тя е човекът, който за три дни обходи десет семейства и направени оценка кой може да влезе в списъка ни. 
 
Благодарим на всички дарители, които по един или друг начин се включихте в кампанията ни! 
 
-----------
 
Скъпи приятели и дарители, екипът на Фондация "Добро за всеки" вече две години работи в подкрепа на самотни майки. За разлика от други наши кампании, тази ще бъде постоянна.
 
Причината е, че към нас често се обръщат жени, които са в трудно положение. Жени, които искат да дадат най-доброто за децата си, но нямат възможност, макар някои от тях да работят на две места. Желанието ни е ние да се превърнем в тяхна опора.
 
С подкрепата на вас - дарителите, към кампанията ни от септември до сега, са дарени храни и санитарни продукти на 15 жени от София и на две от провинцията. Трудно ни е да отклоняваме призивите на майки, които се обръщат към нас с молба за подкрепа. Те са благодарни и дори на "един ориз, боб, леща, каквото имате".
 
Вярваме, че помощта която оказвате, ще им даде дори и малко спокойствие, за да не мислят за част от храната за месеца.
 
За последната година в списъка ни са около 100 жени - има немалко борбени жени. Удовлетворени сме, когато им помагаме. На 20 жени от тях за последната години подсигурихме работа чрез дарители. Фирми, които наеха жени без нужните знания, предоставяйки им обучение и заплата - 18 от тях вече поеха по нов път и се радваме, че получиха тази възможност и успяха. Заслугата тук е изцяло на Емануела Илиева, която ни свърза с фирмите, подали ръка на майките.
 
Благодарим на всички дарители, които застанахте зад нас и ни подкрепихте! Предстоящо раздаване на продукти ще бъде в края на октомври. Включете се, струва си - дарявайки храна за родител, ние им даряваме спокойствие, което се прехвърля и към децата.