Зарадвай възрастни хора от села край Правец с пакет храна за Великден

Зарадвай възрастни хора от села край Правец с пакет храна за Великден
Фондация "Добро за всеки" осъществи още една успешна кампания в подкрепа на възрастни хора в нужда от района на Правец. И както винаги, зад всяка наша успешна кампания стоите всички вие - дарителите с големи сърца, пред които целият ни екип се прекланя.
 
В села в района на Правец има немалко пенсионери с малки пенсии и без близки. Често те си помагат един на друг, който с каквото може. Фондация "Добро за всеки" се стреми да ги подкрепя с хранителни и санитарни продукти, но от известно време разбираме, че това не е достатъчно, защото самотно живеещите възрастни хора имат нужда и от внимание - било то и само един приятелски разговор за час с някого. Това го разказваме във връзка със случилото се с възрастна жена, която казва: "С дни съм напълно сама, даже често си говоря с една бездомна котка, която влиза в двора ми". Жената не може да излиза, трудно подвижна е, съсед ѝ носи веднъж продукти в седмицата.
 
Определено, в следващата ни кампания, която провеждаме в района, ще помислим и за вариант при раздаването на дарения, доброволците ни да останат поне за 30 минутен разговор с всеки възрастен човек - това би стоплило сърцата им и те дълго ще го помнят. Защото освен за материалното, трябва да се грижим и за духовното спокойствие на хората.
 
Дарения от кафе и сладки оставихме и в клуб за пенсионери и хора с увреждания в село Разлив. Място, което не подминаваме при всяка кампания в района.
 
Благодарим от сърце на всички дарители и доброволци! Очакваме огромната ви подкрепа и за следващите ни кампании. Струва си и хората, които подкрепяме, го оценяват!