Текуща кампания: Дари прежда и игли за плетене на самотни възрастни хора в села край Перник и Монтана

Текуща кампания: Дари прежда и игли за плетене на самотни възрастни хора в села край Перник и Монтана
29 февруари 2024

Резултати, виж тук

 

Докато събираме книги, за да помогнем на възрастните хора в села край Перник и Монтана да борят самотата и скуката, екипът ни осъзнава, че плетенето също би внесло разнообразие и смисъл в ежедневието на пенсионерите. Много от тях живеят изолирани, като дори най-близките им съседи са далеч, и нямат постоянен контакт с хора. Често не разполагат и с телевизори.

 

Макар жените, които фондацията посещава, да са изразили ентусиазъм да плетат, досещате се, че за тях е непосилно да отделят средства за прежди и инструменти за плетене. Затова с тази мисия "Добро за всеки" разширява кампанията си в тяхна помощ и вече имате шанс да подарите на хората в Пернишко и Монтанско още едно хоби!

 

Какво да изпратите? Можете да изпращате каквото и колкото можеш от следния кратък списък:

  • прежда - всякакви видове и цветове;
  • игли, куки, обръчи - всякакви инструменти за плетене.

Не е задължително преждата и инструментите, които изпращате да са нови, но трябва да бъдат годни за употреба.

 

Даренията се приемат в офиса ни: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите продукти и до офис на куриерските фирми за своя сметка:

  •  до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
  • до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Ако прецените можете да дарите и парични средства, с които ние ще купим прежда и инструменти:

  • Банкова сметка в ОББ

IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Добро за всеки Фондация

  • Revolut

@dobrozavseki

Tel: 0879339009

 

Основание за превод: дарение за прежда и игли за плетене

 

Подсигурените прежда и игли ще бъдат раздавани на възрастните хора периодично в редовните акции, с които "Добро за всеки" раздава храни и книги на пенсионерите. Не чакайте в последния момент, това да започнат ръкоделие, много от жените чакат с нетърпение.

 

Защо да участвате? Хобита, като четенето и плетенето, дават шанс на възрастните хора в отдалечените населени места да се откъснат от самотата и, както една от дамите, с които работим, споделя: "не стоя по цял ден на прозореца, белким някой дойде да ме види".

 

Кампанията е в ход до 31 август 2024 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.