Текуща кампания: Да помогнем на майка и двете й момчета

Текуща кампания: Да помогнем на майка и двете й момчета
25 август 2023

Резултати, виж тук

 

Защо го правим? Защото всяка една човешка душа и всяка съдба са важни. И защото има хора, които имат нужда от малко подкрепа, за да поемат по един по светъл път в живота си.

 

Фондация "Добро за всеки" подпомага жени в затруднено положение, които отглеждат децата си сами. Подкрепата ни към тях започна в началото на 2022 г., и се състои в дарения на: хранителни и санитарни продукти; учебни пособия; купуване на лекарства; плащане на текущи сметки и др.

 

Обръщаме се към вас с нова кауза в подкрепа на майка и двете ѝ деца. Младата жена е била жертва на домашно насилие в продължение на години, а вече се грижи сама за децата си (шести и седми клас).

 

Жената обяснява: "Гледам двете си момчета от бебета, тъй като бащата е зависим човек и насилник и много трудно успяхме да се освободим от него, за да поемем по пътя си сами. Минахме през приюти и трудности, получих неврологично заболяване, за което ми изписаха Ксеомин и се налага да ми се поставя на три месеца. Поставянето е специфично и се налага да го прави обучен човек, за което също плащам. До сега горе-долу сме се справили, живеем икономично. Но всички тези перипетии и трудности доведоха до поведенчески рискови отклонения с децата и посягане към наркотици. Близо година и половина - първо по-малкото дете, а после и голямото, посещаваха психолози първо към училището, в което учат, а впоследствие ходеха и частно. Ефект нямаше, даже нещата се усложниха. Така започнах да проучвам места, които биха дали качествено лечение от зависимости на децата ми, защото съм наясно, че е нужно бързо да се реагира. Настаних момчетата в много добър частен терапевтичен център, който работи усилено с деца. Големият ми син се подобри и е изписан, но по-малкия все още има нужда от лечение. Сумата, която е необходима за месец е 2200 лв. Тя е непосилна за мен и моля, който има възможност, да ми помогне. Аз продължавам всячески да се грижа за тях с дрехи, джобни, ако са нужни лекарства и т.н."

 

Заедно с познати С. А. е успяла да осигури плащането на месечни такси до момента. Има и заем. Това, което много я безпокои, е дали ще има възможност да подсигурява средствата за лечението на по-малкия си син си в терапевтичния център.

 

Нашата задача е да се сплотим и да застанем в отбора на С. А., като събираме месечната сума за лечение на сина й. Призоваваме всеки, който има желание и възможност, да дари средства и да помогнем на семейството да тръгне по нов път с повече спокойствие и увереност, каквито всеки човек заслужава. 

 

Ние от Фондация "Добро за всеки" ще продължаваме да помагаме с хранителни и санитарни продукти, учебни пособия и дрехи.

 

Необходимата сума за три месеца е 6600 лв.

 

Можете да подпомогне каузата ни на:

  • Банкова сметка в ОББ
IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Фондация Добро за всеки
  • Revolut
@dobrozavseki
Тел: 0879339009

 

Основание за превод: дарение за С. А.

 

Кампанията е в ход до 30 юли 2024 г.

 

Името на жената е обозначено с инициали, поради факта че тя не желае публичност. Фондация "Добро за всеки" застава зад нея и гарантира, че събраните средства ще послужат за плащане на таксите в комуната. Всички протоколи за отпуснати дарения, може да бъдат предоставени на дарител при поискване, включително и документи подкрепящи истинността на каузите.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.