Подари запазен телефон или лаптоп на деца в неравностойно положение

Подари запазен телефон или лаптоп на деца в неравностойно положение
15 юли 2022

Нашите кампании, свързани с образование, подпомагане творческото развитие и умения на децата, бяха поети и продължени от новата ни Фондация "Дари знание", специално създадена да работи в тази област.

 
Резултати виж тук
 

Покрай кампаниите ни в помощ на нуждаещи се възрастни хора и деца в провинцията, се запознахме с нужди на семействата, които не са само свързани с недостиг на храна и стоки от първа необходимост. Един от проблемите на немалка част от хората, които живеят в материални лишения, е че децата честно нямат мобилни телефони, нито устройства, на които могат да използват интернет.

 

Това обстоятелство ги изключва от дигитализацията на образованието, а по време на пандемията децата от училища в села, в България дори са изключени от дистанционното обучение, което ги поставя в неравностойно положение спрямо връстниците им.

 

По този въпрос ние разговаряхме със семейства, на които помагаме и с ръководството на училище от община Правец, което е готово да подготви кабинет, оборудван с дарените лаптопи, до които децата в нужда непрекъснато да имат достъп, както и с кметове за местните библиотеки. Ако у дома имате работещ телефон или лаптоп, които събира прах, изпратете ни го на мисия в подкрепа на тази кауза:

 

За ученици в неравностойно положение от община Правец, Монтана и гр. София:

  • 25 смартфона и 25 лаптопа/таблета;
  • търсят се и 5 мишки.

За библиотеките в района на Правец и Монтана, където ще има обособено помещение за ползване на техниката, от ученици:

  • 4 лаптопа
  • 4 принтера.

Необходимо е устройствата да са в пълна изправност, без нужда от ремонт или преинсталация: с технически параметри, позволяващи провеждане на видеовръзка.

 

Даренията се приемат в офиса ни: в гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 19:00 ч. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се, за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите устройствата и по куриер за ваша сметка, без значение кой ден ще пристигнат:

 

- до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
- до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

 

Получател: Фондация "Добро за всеки", Мариана Костова
Телефон: 087 933 9009

 

Кампанията е до 15 ноември, 2022 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.