Дари носии и театрални костюми за селски читалища в района на Мездра и Монтана

Дари носии и театрални костюми за селски читалища в района на Мездра и Монтана
6 октомври 2023

Резултати, виж тук

 

В търсене на българското и българщината! Екипът на "Добро за всеки" призовава за даряване на женски, детски и мъжки носии, които ще отидат за читалищата в селата Сумер, Замфирово и Моравица.

 

Хората в тези райони имат трудности, но въпреки това доброволците ни забелязват, че тези малки населени места са живи. Читалищата са отворени и събират деца и младежи с различни клубове и дейности. Често ентусиастите в културните средища действат безвъзмездно, а децата и младежите, с които работят, са от бедни семейства, но въпреки трудностите, всички с желание и отдаденост организират и участват в представления, които носят радост на цялото село.

 

За да ги подкрепим и насърчим, търсим носии и театрални костюми, които да служат за спектаклите. Ако имате стари, дори леко повредени носии, дарете ги за читалищата.

 

Можете да дарявате още:

  • рокли - бални, за принцеси, официални (6-18 г.);
  • мъжки костюми (6-18г.)
  • шапки - дамски и мъжки - бомбета, с широка периферия, каскети и др;
  • маски и костюми на животни.

НЕ изпращайте костюми за Хелоуин, защото няма да бъдат използвани, а гардеробите в читалищата могат да поберат само най-нужното.

 

Даренията се приемат в офиса ни: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите дарението си и до офис на куриерските фирми:

  •  до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
  • до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Даренията се събират в офиса ни и след края на кампанията ще бъдат раздадени на читалищата в селата Моравица, Замфирово и Сумер.

 

Защо да се включите? В селата няма молове, детски кътове, игрални зали или киносалони. Читалищата се явяват единственото място, в което децата и младежите могат да се отдадат на хобита, да развиват умения според интересите си и да се забавляват. Екипите на читалищата обаче не могат да осигурят всичко нужно за заниманията, затова вашата помощ е съществена за бъдещото на културната самодейност в малките населени места.

 

Кампанията е в ход до 31 март 2024 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.

 

Кампанията се реализира с помощта на TimeHeroes

 

Снимката е от представление на Читалище "Христо Ботев - 1929", с. Сумер