Дари книги за възрастни хора в нужда от села край Перник и Монтана

Дари книги за възрастни хора в нужда от села край Перник и Монтана
30 януари 2024
Резултати, виж тук
 
В дейността си виждаме много хора, които се радват на всеки миг внимание и на всяка среща с наши представители и доброволци.
 
"400 лева пенсия и една котка – толкова си има". С това изречение доброволец от Фондация "Добро за всеки" обобщава историята на възрастна дама, с която се запознава наскоро при една от редовните си обиколки по селата в Пернишко, където раздава хранителна помощ на хора в нужда. Същата жена няма телевизор и живее изолирана в периферията на селото си. Но тя пътува и преживява света чрез книгите.
 
Много от хората, които срещаме са високоинтелигентни и споделят, че обичат да четат, но различни обстоятелства са довели до това да изпаднат в бедност и изолация и нямат достъп до книги.
 
Затова молим всеки, който има нови или запазени книги с художествена литература, като за предпочитане са романите, да ни ги изпратите или донесете. Ние ще ги предоставим на хората, които имат желание да четат.
 
Можете да изпращате дарения по куриер за своя сметка до следните адреси:
  • Спиди, офис Монтана, бул. "3-ти март" №30
  • Еконт, офис Монтана, Индустриална
Получател: Лидия Костова
Телефон: 087 611 0048
 
Ако сте в София, можете да предадете дарението си и лично в офиса на Фондация "Добро за всеки", който се намира на следния адрес:
  • ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити"
Офисът е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 ч. и 18:30 ч., след предварителна уговорка на телефон 087 933 9009. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.
 
Можете да дарите и парични средства, които да използваме за гориво за транспортиране на даренията (фондацията няма финансиране и разчитаме на дарители).
  • Банкова сметка в ОББ
IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Фондация Добро за всеки
  • Revolut
@dobrozavseki
Тел: 0879339009
 
Основание за дарение: дарение за разходи за транспорт
 
Важно! Книгите, изпратени към координатора в Монтана, ще бъдат разпределяни в селата: Сумер, Трифоново, Замфирово, Ягодово, Боровци, Моравица, Габровница, Черказки, Главаци, Охрид и Бойчиновци. Книгите, които дарявате в офиса на "Добро за всеки" в София, ще бъдат дарени на хора в нужда от селата: Горна Диканя, Долна Диканя, Дрен, Кленовик, Слаковци и Сопица.
 
Ако се съберат повече книги отколкото са хората, които имат нужда от тях, даренията ще бъдат пренасочени към читалища и библиотеки в същите села.
 
Защо да се включите? Книгите са съкровища за всеки, който ги притежава, но за хората в малките населени места, които по различни причини са откъснати от света, книгите често са единственият начин да се пренасят в друга среда - на приключения, нови срещи, вълнуващи пътувания.
 
Кампанията е в ход до 31 март 2024 г.
 
Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.
 
Снимката е от предишна кампания на фондацията: "Подари книги, издадени след 2005 година, на читалищата в община Правец"