Подари играчки на деца от детски градини в по-малките градове и в селата в България

Подари играчки на деца от детски градини в по-малките градове и в селата в България
12 май 2022

Резултати виж тук

 

Идеята е да бъдат подсигурени детски играчки и образователни игри, за колкото се може повече детски градини в по-малките градове и в селата, в България. Райони, където има по-голяма безработица, където семействата нямат материални възможности, включително да закупят подаръци на децата си за празници.

 

Ето защо идеята ни е да осигурим играчки, с които да зарадваме децата без повод и същевременно да бъде обогатена материалната база с играчки и игри, важни за тяхното детство. Кампанията ни ще започне с подсигуряване на играчки в детски градини в област Перник и ще продължи със снабдяване на играчки в други области на България. Периодично ще бъдат вписвани следващите райони.

 

Много детски градини нямат бюджет за играчки и образователни игри, затова ние решихме да започнем кампания за събиране на играчки. Играта е най-същественият елемент във възпитанието и развитието на децата. Детската градина е мястото, където първо децата придобиват повече умения и желание за учене. В много детски градини повечето играчки са счупени или с липсващи части. В някои групи има минимално количество играчки, случва се броя да не е повече от десет за цялата група.

 

Всяко дете е прекрасно, любопитно и по своя си начин се радва когато получи подарък или когато средата е интересна и обогатена с различни играчки и игри. Това развива детското мислене и развитие.

 

В селата на България често казус е да бъдат задържани децата в детските градини, поради различни трудности смятаме, че това би било стимул за много родители да водят редовно децата си в детските градини и би било голяма радост за децата, и по този начин те биха ходили с желание.

 

Търсят се всякакви видове играчки и игри (без плюшени), подходящи за деца на възраст от 2 до 7 години. Може да подарите нещо, с което вашето дете вече не играе, стига само да е добре запазено и без липсващи части.

 

Например:

  • кукли, колички и камиончета;
  • строители; пъзели; конструктори;
  • кубчета за сглобяване на илюстрации от приказки;
  • игри, които развиват фината и грубата моторика;
  • образователни игри;
  • детски книжки;
  • книжки за оцветяване;
  • фулмастри, моливи, блокчета и др.;

 

Може да изпратите приноса си за каузата по куриер за ваша сметка или да ги занесете лично до офиса ни: кв. Младост 3, бул. "Александър Малинов" 51, ТЦ "Метро Сити". Там играчките и игрите ще бъдат сортирани и разпределени за детските градини. Най-удобните часове за визита са между 15:00 и 18:30 ч., но преди това звъннете, за да се координираме и да има човек на място.

 

За връзка с нас:

Тел: 0879339009
Имейл: info@dobrozavseki.bg

 

Снимката е от тук