Зарадвай възрастни хора и семейства в нужда от Монтанско с пакет храна

Зарадвай възрастни хора и семейства в нужда от Монтанско с пакет храна
12 октомври 2022

Резултати виж тук

 

Екипът ни често пътува в страната за да: раздава пакети с храна на нуждаещи се и учебни пособия на деца от бедни семейства, подновява с нови книги библиотеки и детски градини с играчки, и др. Така се запознахме с много хора от малки населени места в района на Монтана, които живеят в условия на крайна бедност.

 

Това е и причината трети месец поред доброволческият отряд да инициира кампания в подкрепа на 75 домакинства с ниски доходи от селата Замфирово, Ягодово и Боровци, които имат силна нужда от хранителни продукти.

 

Реализирани кампании в района на Монтана:

 

1. "Зарадвай възрастни хора и семейства в нужда от Монтанско с пакет храна по случай Илинден" - резултати, виж тук

2. "Подкрепи възрастни хора и семейства в нужда от Монтанско с хранителни продукти" - резултати, виж тук

3. "Помогни на нуждаещи се възрастни хора с плащането на сметки за ток и купуването на лекарства" - резултати, виж тук

 

Списъкът с нуждаещи се е изготвен от местната власт и е координиран с доброволци от района, които работят в библиотеките и читалищата в селата и ни помагат с раздаването на продуктите. Освен подкрепа с храна, фондацията помага и с купуването на лекарства и дори с поемане на месечните сметки за ток, на някои от най-нуждаещите се.

 

Целта ни е ясна: да продължим да оказваме ежемесечна подкрепа. За да се случи това обаче, са необходими дарители, които да застанат зад идеята ни. Бъдете един от нас.

 

Списъкът, от който можете да изберете и изпратите, е:

 

- олио;

- захар, брашно;

- ориз, леща;

- лютеница, пастет, консерви с месо/риба;

- вафлени изделия, бисквити;

- чай, кафе;

- прах за пране, тоалетна хартия.

 

Приемаме също ваучери за храна, за продукти с по-кратък срок на годност (като кашкавал, сирене и месни продукти), които да се закупят в деня преди раздаването.

 

Районът на Монтана е един от най-слабо уредените по отношение на заетостта, което рефлектира не само върху хората в активна възраст, но и върху възрастните - освен че живеят с изключително ниски пенсии, хората там често не могат да разчитат, че близките им могат да поемат някои техни разходи. Ето защо екипът ни се опитва да поеме част от тази тежест и да подкрепи пенсионерите там, като закупи някои необходими продукти или поеме битови задължения като сметките за ток.

 

С жеста, подкрепен от десетки анонимни доброжелатели като вас, тези хора получават и лъч светлина и загриженост, от които имат силна нужда.

 

Даренията се приемат в офиса ни: в гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите продукти и до офис на куриерските фирми:

 

- до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
- до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

 

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Можете да направите поръчка и от сайтове за онлайн пазаруване, откъдето куриер ще донесе продуктите до офиса на фондацията, за предпочитане в посочените горе часове.

 

Можете да дарите и парични средства:

 

1. Банкова сметка в ОББ
IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Добро за всеки Фондация
Основание за превод: Монтана

 

2. Revolut
IBAN: LT48 3250 0090 3172 6532
BIC: REVOLT21
@dobrozavseki

Tel: 0879339009

Основание за превод: Монтана

 

Кампанията е до 20 ноември, 2022г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.