Фондация Добро за всеки за децата на България

Фондация Добро за всеки за децата на България

Децата са бъдещето на България и ние във Фондация "Добро за всеки" се стремим да помагаме за изграждане на по-доброто бъдеще чрез подкрепа за подрастващите. Вярваме, че децата имат нужда от любов, доброта и опора. Затова наред с кампаниите в полза на възрастни хора и самотни майки отделяме внимание и на малките.

В периода от март до юни 2024 г. осъществихме няколко кампании с различна насоченост. За нас е важно не просто да осигурим еднократно дарение на сладки храни и дребни подаръци, а доколкото можем покрай задоволяването на основните нужди да отворим вратите към бъдещето пред тези деца.

През пролетта с безценната помощ на много дарители и доброволци успяхме да организираме следните кампании:

Дари плюшени играчки и книги за деца от бедни семейства в района на Берковица и Монтана
- Донесохме радост на много момичета и момчета. Дарихме подаръци на десетки деца от над десет села в районите. Получихме много повече играчки, отколкото очаквахме. За много деца от социално слаби семейства всяка книга или играчка е нещо значимо и те ги ценят. Затова и ние продължаваме с дейността си в подкрепа на тях в следващите ни инициативи.

Дари чорапи и бельо на възрастни и деца от семейства в нужда
- Дарение получиха от най-малките до най-големите и не само нуждаещи в провинцията, а и от София. Това са стоки, които често се износват, а необходимостта им понякога е спешна. Част от даренията бяха раздадени заедно с хранителни и санитарни продукти чрез друга наша кампания.

 
- За краткото време, в което я обявихме, успяхме да съберем достатъчно книжки, играчки, лакомства и др., за да зарадваме много деца по случай 1 юни. Бяхме си поставили за цел да стигнем до 180 деца, но за радост осигурихме по нещо за повече от 200 деца.

Подари щастлив Великден на малчугани от социално слаби семейства в села край Монтана, Берковица, Мездра, Правец и София
- Усмивките и топлината на сърцата са знак, че една кампания е успешна. А когато усмивките са детски, удовлетворението е още по-голямо. Затова благодарихме на всички, които подкрепиха кампанията ни за осигуряване на подаръци за Великден за деца от социално слаби семейства в села в няколко района. Благодарение на прекрасните дарители над 700 деца и младежи от села край Монтана, Берковица, Мездра, Правец, Казанлък получиха пакет с лакомства и козунак за Великден. Дар имаше и за деца от домове в Дрен и Самоков. Не подминахме ученици от София. Кампанията ни беше обявена за 200 деца, но надминахме желания резултат няколко пъти.
 
- С безценната подкрепа на екипа на HP Ing. проведохме арт работилница, съчетана с английски език и раздаване на много подаръци по случай 1 юни - Деня на детето.

Децата и технологиите
- Девет деца получиха нови мобилни телефони. Фондация“ Добро за всеки“ предложи девет деца, които участваха във фотоконкурс за любители на мобилната фотография. За състезанието бяха осигурени нови смартфони, които остават за тях. Участниците в благотворителното издание на конкурса „СнИмай вдъхновение“ с организатор Радостина Минчева получиха подаръци и от Cho Cho RAP – български производители на чорапи. Целта на инициативата е да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие в децата, показвайки тяхната креативност и умения. Младите участници са от село Главаци и село Сумер. Освен материалните подаръци, те получиха и емоционалното приключение да снимат в различни категории и да участват в конкурс. Всички бяха наградени и с грамоти.

Стремежът на Фондация "Добро за всеки" е да продължаваме да сме опора за тези, които имат нужда от нея, както и да обединяваме все повече хора - дарители и доброволци. Щастливи сме, защото получаваме доверие, което е най-добрата оценка за работата и усилията ни. Благодарим на всички от сърце!