Дари запазени дрехи и обувки за деца в нужда от Вършец, Казанлък, София и близки на тях населени места

Дари запазени дрехи и обувки за деца в нужда от Вършец, Казанлък, София и близки на тях населени места
21 ноември 2023

Резултати, виж тук

 

Зимата е време, което се свързва със семейните празници, уюта и чистотата на снега. За много хора обаче това е и време на предизвикателства заради по-големите сметки и необходимостта от по-топли дрехи за децата. Ето защо все по-често към нас се обръщат представители на училища и читалища от цялата страна, които молят да подкрепим техни деца.

 

Фондация "Добро за всеки" получи конкретни запитвания за подкрепа с дрехи и обувки за деца от 2 до 18 години за района на Монтана, Казанлък и София. Намерението ни е да дарим хубави неща, защото сред децата има такива, които са лишени от много.

 

Включете се, за да успеем заедно да съберем и раздадем възможно най-много топли дрехи и обувки на децата в нужда от посочените райони.

 

Какво да изпратите? Можете да изпращате нови или употребявани, но МНОГО ДОБРЕ запазени дрехи и обувки за деца и младежи от 2 до 18 г. Ето и примерен списък на нещата, които се търсят, като можете да дарявате както дамски, така и мъжки модели:

  • топли блузи, суитшърти, блузи тип поло;
  • панталони, дънки;
  • пуловери, жилетки;
  • зимни якета, палта;
  • шалове, шапки, ръкавици;
  • топли боти, ботуши;
  • бельо и чорапи - задължително НОВИ.

Можете да дарявате и книги, подходящи за деца между 2 и 18 години, които ще занесем заедно с дрехите и обувките до съответните населени места между 10 и 15 януари 2024 г.

 

Къде? Дарения се приемат в офиса ни в ж.к. "Младост" в София. Можете да занесете пакет лично или да го изпратите по куриер за своя сметка.

 

Адрес на офиса на фондацията: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.
 
Адреси на куриерските фирми, с които работим:
  •  до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
  • до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Всички набрани дрехи и обувки ще бъдат предоставени на училища във Вършец, Казанлък, София и близки на тях населени места, откъдето ще бъдат разпределени на деца в нужда. Книгите ще бъдат предоставени на училища и читалища в същите райони.

 

Защо да се включите? Топлите дрехи и обувки са безкрайно нужни на всеки през зимата, но липсата им при децата от бедни семейства означава не само студени крайници и опасност от заболявания, а и невъзможност да посещават учебните занятия в студените дни. Пуловер и чифт ботуши осигуряват на едно дете възможност да се задържи в училище, както и така ценното за тази възраст самочувствие.

 

Кампанията е в ход до 5 януари 2024 г. (кампанията е прекратена преди края на обявената дата, поради голямото количество дарения)

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.