Зарадвай възрастен човек от дом в София с празничен пакет с храна

Зарадвай възрастен човек от дом в София с празничен пакет с храна
25 декември 2022

Резултати виж тук

 

Кампанията се реализира с подкрепата на TimeHeroes.org

 

Започнахме с подкрепа към дома за възрастни хора, в софийския квартал Дървеница преди пет години, с малки пакети, дарени на малка част от живущите там. Впоследствие направихме дарение и на всички пенсионери в дома - за Великден 2022 г., като дарихме над 300 пакета с храна.

 

Защо правим това?

 

Както в много други подобни институции, финансовите възможностите и тук не са големи, въпреки старанието на екипа. Менюто за обитателите на дома не е особено разнообразно, включително и на големи празници като Коледа.

 

Това е и причината екипът на фондацията, отново да се обърнем към вас дарителите, с молба: помогнете ни да подсигурим по пакет с храни, различни от ежедневното меню, за всички 230 души, които ще прекарат и тези празници в дома. В пратката си можете също така да сложите картичка или писмо - жестът, макар и малък, за тях ще бъде значим.

 

Списъкът с продукти:

  • кашкавал;
  • колбас;
  • сладкиш;
  • натурален сок;
  • пакет кафе;
  • плодове.

Приемаме също всякакви ваучери за храна.

 

Виждате, че от списъка липсват трайни продукти, защото възрастните хора от дома нямат възможност да готвят, а и често персоналът им приготвя варива, от които няма належаща нужда.

 

Тъй като идеята ни е за всеки човек да има еднакъв пакет с продукти, най-лесно за нас ще бъде в пратката ви да има или по един продукт от всички изброени, или пък определен брой продукти само от един вид (да речем 5 кутии сок).

 

Даренията се приемат в офиса ни: в гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите продукти и до офис на куриерските фирми:

 

- до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
- до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

 

Получател: Фондация "Добро за всеки"
Телефон: 087 933 9009

 

Можете да направите поръчка и от сайтове за онлайн пазаруване, откъдето куриер ще донесе продуктите до офиса на фондацията, за предпочитане в посочените горе часове.

 

Можете да дарите и парични средства:

 

1. Банкова сметка в ОББ
IBAN: BG75UBBS80021029788350
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Добро за всеки Фондация

 

2. Revolut

IBAN: LT48 3250 0090 3172 6532

BIC: REVOLT21

Титуляр: Mariana Kostova

 

Основание за превод: Дом Дълголетие

 

Много от хората, които живеят в дома в кв. Дървеница нямат близки и от години не са посещавани от никого. Едно пакетче с добро пожелание е жест, който ще ги стопли и ще им дари чувството, че не са сами.

 

Кампанията е в ход до 29 декември.

 

Снимката е от тук

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.